1pxPromocje
QUINOA EKSPANDOWANA BIO 150 G BIO PLANET
QUINOA EKSPANDOWANA BIO 150 G BIO PLANET
10,60 zł 9,60 zł
szt.
WODA KOKOSOWA BIO 330ML AQUA VERDE
WODA KOKOSOWA BIO 330ML AQUA VERDE
5,66 zł 4,99 zł
szt.
Burak - ekstrakt - 100 kaps Yango
Burak - ekstrakt - 100 kaps Yango
42,90 zł 39,70 zł
szt.
Witamina B6  90 kaps Yango
Witamina B6 90 kaps Yango
27,20 zł 25,20 zł
szt.
OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 260 G - BIO FOOD
OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 260 G - BIO FOOD
16,99 zł 13,45 zł
szt.
BŁONNIK BAMBUSOWY BEZGLUTENOWY 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN
BŁONNIK BAMBUSOWY BEZGLUTENOWY 250 g - PIĘĆ PRZEMIAN
12,15 zł 10,70 zł
szt.
Skrzyp z pokrzywą  90 kaps Yango
Skrzyp z pokrzywą 90 kaps Yango
51,00 zł 47,30 zł
szt.
QUINOA CZERWONA (KOMOSA RYŻOWA) BIO 1 KG BIO PLANET
QUINOA CZERWONA (KOMOSA RYŻOWA) BIO 1 KG BIO PLANET
28,25 zł 26,00 zł
szt.

logo payu

przelewy24

1pxProducenci

rabat

MĄKA NA CHLEB RAZOWY MIX IT DUNKEL BEZGLUTENOWA 1KG - SCHÄR

Product_Flour_MixItDunkelRustico_1000g_72dpi_Front.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Cena: 17,20 zł 17.20
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni

1pxOpis

Schar Rustic Gluten Free Mąka to zdrowa, bogata i wygodna mąka w użyciu. Idealny do zdrowej diety.

 

Składniki: Mąka lniana (12%), mąka gryczana (8%), skrobia kukurydziana, otręby ryżowe, błonnik jabłkowy, cukier, otręby grochowe, mąka z nasion guar.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość energetyczna 1375 kJ / 326 kcal

Tłuszcz 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g

Węglowodany 6,3 g w tym cukry 2,1 g

Błonnik 13 g

Białko 6,1 g

Sól 0,75 g

 

Sposób użycia

Składniki: 500 g 'Brot-Mix Dunkel', 6 g oleju, 10 g drożdży suszonych, lub 16 g świeżych, 630 ml wody, 1 łyżeczkę soli

Przygotowanie: mąkę wsypać do miski i wymieszać z suszonymi drożdżami. Jeśli używa się drożdży świeżych, należy je najpierw rozmieszać w letniej wodzie (30°) z dodatkiem ok. pół łyżeczki cukru i wlać do mąki. Dodać sól i ugniatać ok. 2 minuty. Następnie dodać stopniowo olej i ugniatać kolejne 4 – 5 minut. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki a następnie nakryć je wilgotną ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30 – 45 minut do wyrośnięcia (aż do podwojenia się objętości). Po wyrośnięciu można wierzch ciasta posmarować olejem słonecznikowym, by skórka chleba miała ładniejszy kolor. W międzyczasie włożyć pojemnik żaroodporny z wodą na dno piekarnika i rozgrzać go do 190°C (grzanie górne i dolne). Piec przez 60 minut. Wyciągnąć chleb z piekarnika i energicznym ruchem wyrzucić go z foremki. Rozkrajać dopiero po całkowitym wystygnięciu. Przechowywać w lodówce. Przepis ten funkcjonuje także w automacie do pieczenia. Należy wtedy wybrać program dla chleba razowego, lub program podstawowy trwający ok. 3,5 godziny. Prosimy zwrócić uwagę na maksymalną pojemność automatu.

Informacja alergenna Może zawierać śladowe ilości soi, orzechów laskowych i orzeszków ziemnych

data ważności 12.03.2022r 

1px Produkty powiązane

1px Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium