Opcje przeglądania
Producent

przelewy24

Masz pytanie?

Przyprawy i sól

W naszej ofercie dostępne są zdrowe przyprawy do dań słonych, orientalnych, jak też ciast i innych deserów. Oferujemy między innymi różową grubą sól himalajską, odpowiednio skomponowane mieszanki przypraw, granulat sojowy, ananasy w puszce bez dodatku cukru oraz wiele innych produktów, dzięki którym doprawienie zdrowych dań nie będzie stanowiło najmniejszego problemu.

Sól himalajska różowa gruba

Sól himalajska różowa gruba jest wykorzystywana w przemyśle spożywczym i leczniczym. Udowodniono jej pozytywne właściwości w oczyszczaniu wątroby, płukaniu gardła i łagodzeniu podrażnień. Grube ziarna to gwarancja mikrobiologicznej czystości produktu, który nie podlega obróbce mechanicznej i skomplikowanym procesom sterylizacji. Solą himalajską grubo mieloną można doprawiać potrawy, wodę pitną (napój bardzo popularny wśród zawodowych piłkarzy), robić okłady lecznicze i płukać gardło. Gruba sól himalajska różowa zawiera wiele cennych dla naszego organizmu pierwiastków, np. magnez, potas i wapń. Ich niedobory rodzą poważne konsekwencje zdrowotne, dlatego warto je uzupełniać na wszystkie dostępne sposoby. Jednym z nich jest ograniczenie soli tradycyjnej i częstsze spożywanie grubej soli himalajskiej różowej.

Substancja żelująca – pektyna

Pektyna to substancja żelująca w 100% naturalna i ekologiczna, idealna dla nowoczesnych gospodyń, które cenią sobie nie tylko smak, ale także właściwości zdrowotne potraw. Aby domowe konfitury były zdrowsze od tych sklepowych, potrzebujemy nie tylko świeżych owoców, ale także specjalnej substancji żelującej, tzw. pektyny. Jej zastosowanie gwarantuje maksymalne ograniczenie ilości cukru, a naszemu organizmowi dostarcza ogromne ilości błonnika. Substancję żelującą pektynę wystarczy zmieszać z wodą i postępować tak samo jak w przypadku klasycznych dżemów. Zwolennikom nieco słodszego smaku polecamy koncentrat stevi w proszku, który jest alternatywą dla cukru białego.

Tapioka – granulki

Tapioka to produkt skrobiowy otrzymywany z rośliny manioku. Ten rosnący na terenie Ameryki Południowej krzew stanowi podstawę kuchni latynoskiej. Znajduje zastosowanie jako element wypieków, puddingów, koktajli i innych potraw. Tapioka w granulkach to produkt bezglutenowy i hipoalergiczny. Mogą spożywać ją osoby chorujące na celiakię, cukrzycę i nadwagę. Tapioka w granulkach to produkt łatwy w przechowywaniu – wystarczy szczelnie ją zamknąć i włożyć do zacienionej szafki. Możemy wykorzystać ją jako ryż, makaron albo bardziej kreatywnie – jako bazę do deseru lub zamiennik kaszki bez glutenu dla dziecka i podobnych produktów.

W ofercie sklepu internetowego dostępne są granulki tapioki, granulat sojowy, suszone zioła o silnym aromacie i cennych właściwościach odżywczych.

Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółami oferty.

dodatki do potraw, przyprawy i sól

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl