
Producent
-
Allos Hof-Manufaktur GmbH, Postfach 10 75 27, D-28075 Bremen (3)
-
Alternativa | AlterNativa3, S. Coop. Ctra. Castellar, 526 08227 Terrassa, Barcelona, Spain (2)
-
Amylon, a.s., Švermova 117, 580 36 Havličkův Brod, Republika Czeska (3)
-
Batom Józef Leśniak,ul. Fieldorfa Nila 17, 31-209 Kraków, Polska (5)
-
Bauckhof Naturkost Rosche Bauck GmbH Duhenweitz 4 29571 Rosche (1)
-
Bio Ania | FPH Ania Grażyna Gregorczyk, ul. Niepokalanej Panny Marii 103, 31-589 Kraków (1)
-
Bio Planet, Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy (15)
-
Bio Raj | Bio Planet, Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy (1)
-
Bio-Zentrale Naturprodukte GmbH, Holzmühlenweg 4, D-84384 Wittibreut-Ulbering (2)
-
BioLife, Miodowa 17, 17-100 Bielsk Podlaski (4)
-
Bionebio, Průmyslová zóna 103 267 51 Bavoryně (1)
-
Biooil Laboratorium, LABORATORIUM BIOOIL s.c., ul. Dekoracyjna 3, 65-155 Zielona Góra (1)
-
Canissius-henssen B.V. Stroopfabriek Nagelbeek 8; 6365 EK SCHINNEN (1)
-
Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73,17-315 Grodzisk , Polska (1)
-
Health Link; dystrybutor: Vegamarket Piotr Spyrczak, 52-013 Wrocław, ul.Opolska 143a (1)
-
Horizon Natuurvoeding BV Postbus 77, 3400 AB IJsselstein, Holland (6)
-
Intenson; Intenson Europe Sp. z o.o. Całowanie 94G 05-480 Karczew (3)
-
Kuchnie Świata S. A., Łomna, ul. Gdańska 34, 05-152 Czosnów (1)
-
NOKOMIS (2)
-
Orzeszek Sp. z o.o. Sp.k. (1)
-
Oxfam; dystrybucja: Bio Planet, Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy (3)
-
Pięć Przemian | Simpatiko s.c., ul. Rydygiera 8 bud. 18, IIIp., 01-793 Warszawa (4)
-
ReVito (1)
-
SANTINI Justyna Zjawińska, ul. Chlebowa 4/8, 61-003 Poznań (9)
-
Smakosz, Maciej Piotrowski, Wojska Polskiego 46, 92-508 Brzeziny (4)
-
Terrasana, Waaier 10, 2451 VV Leimuiden Postbus 70, 2450 AB Leimuiden. Nederland (2)
-
Viands; dystrybutor: Bio Planet, Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy (1)
Cena
-
od
do
Promocja
Zdrowe produkty słodzące
Zdrowe produkty słodzące to alternatywna dla oczyszczonego, białego cukru, który niestety nie dostarcza organizmowi żadnych substancji odżywczych. Skład cukru białego to przede wszystkim sacharoza, czyli tzw. puste kalorie. Nadmiar sacharozy odkłada się w ciele człowieka w postaci tłuszczu. Na szczęście klasyczny cukier można zastąpić zdrowymi produktami słodzącymi, np. stevią koncentratem w proszku. Inne opcje to cukier kokosowy VitaFarm, cukier buraczany z zawartością melasy, insulina sproszkowana, fruktoza krystaliczna, ksylitol. W sklepie znajdziecie szeroki wybór różnych produktów do słodzenia kawy orkiszowej instant, herbaty, sałatek i deserów.
Cukier trzcinowy nierafinowany
Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier nieoczyszczony, co za tym idzie – cukier w swojej niezmienionej, naturalnej formie. Jakie są jego najważniejsze cechy? Oprócz charakterystycznego, lekko karmelowego aromatu, cukier trzcinowy nierafinowany zawiera wiele substancji odżywczych i cennych pierwiastków takich jak cynk, wapń, żelazo czy potas. Warto wspomnieć również o jego walorach smakowych – cukier brązowy jest słodszy od cukru białego, co sprawia, że jest o wiele bardziej wydajny, a my maksymalnie ograniczamy dzienne spożycie słodyczy. Cukier ten jest bardzo drobny, dzięki czemu doskonale rozpuszcza się zarówno w deserach, masach na ciasto, jak i drinkach oraz ciepłych napojach. Co ważne cukier trzcinowy nierafinowany wcale nie jest dużo droższy od cukru białego! W naszej ofercie znajdziecie cukier trzcinowy (m.in. cukier trzcinowy nierafinowany Demara) w cenie 9,70 zł/kg.
Cukier brzozowy – ksylitol
Ksylitol, czyli cukier brzozowy to substancja występująca naturalnie w malinach, jagodach, śliwkach, truskawkach i kukurydzy. Badania naukowe wskazują, że ksylitol stabilizuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu, co przejawia się wzrostem odporności na przeziębienie i wiele typów zakażeń. Ksylitol fiński ma dodatkowe atuty, w tym niską wartość kaloryczną (wg naukowców do 40% niższa niż w przypadku cukru białego). To sprawia, że po cukier brzozowy chętnie sięgają osoby chorujące na cukrzycę, gwiazdy fitnessu i wielu innych. Jeżeli chodzi o smak, ksylitol fiński smakuje dokładnie tak samo jak cukier.
Fruktoza krystaliczna
Fruktoza to cukier prosty występujący naturalnie w owocach. Fruktoza krystaliczna w przeciwieństwie do sacharozy i pochodnych wchłania się bardzo powoli – tym samym nie odkłada się w postaci tłuszczu i nie zwiększa zawartości glukozy we krwi. Dzięki temu po zjedzeniu deseru, w którym była obecna fruktoza krystaliczna nie stajemy się senni, a wypita kawa pobudza zamiast usypiać. Dodatkową zaletą fruktozy jest bardzo słodki smak (dwa razy słodszy niż w przypadku cukru białego) i niski indeks glikemiczny. Cenowo nie różni się znacznie od cukru białego (zważywszy na jej wydajność) – 1 kg wydajnej fruktozy krystalicznej to koszt na poziomie 11- 12 zł.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą zdrowej alternatywy dla białego cukru, jaką jest choćby stevia płyn — fluid czy ksylitol. Sklep internetowy zaprasza na zakupy!
