1pxOpcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do
Promocja

logo payu

przelewy24

Masz pytanie?

1pxProducenci

Zdrowe produkty słodzące

Zdrowe produkty słodzące to alternatywna dla oczyszczonego, białego cukru, który niestety nie dostarcza organizmowi żadnych substancji odżywczych. Skład cukru białego to przede wszystkim sacharoza, czyli tzw. puste kalorie. Nadmiar sacharozy odkłada się w ciele człowieka w postaci tłuszczu. Na szczęście klasyczny cukier można zastąpić zdrowymi produktami słodzącymi, np. stevią koncentratem w proszku. Inne opcje to cukier kokosowy VitaFarm, cukier buraczany z zawartością melasy, insulina sproszkowana, fruktoza krystaliczna, ksylitol. W sklepie znajdziecie szeroki wybór różnych produktów do słodzenia kawy orkiszowej instant, herbaty, sałatek i deserów.

Cukier trzcinowy nierafinowany

Cukier trzcinowy nierafinowany to cukier nieoczyszczony, co za tym idzie – cukier w swojej niezmienionej, naturalnej formie. Jakie są jego najważniejsze cechy? Oprócz charakterystycznego, lekko karmelowego aromatu, cukier trzcinowy nierafinowany zawiera wiele substancji odżywczych i cennych pierwiastków takich jak cynk, wapń, żelazo czy potas. Warto wspomnieć również o jego walorach smakowych – cukier brązowy jest słodszy od cukru białego, co sprawia, że jest o wiele bardziej wydajny, a my maksymalnie ograniczamy dzienne spożycie słodyczy. Cukier ten jest bardzo drobny, dzięki czemu doskonale rozpuszcza się zarówno w deserach, masach na ciasto, jak i drinkach oraz ciepłych napojach. Co ważne cukier trzcinowy nierafinowany wcale nie jest dużo droższy od cukru białego! W naszej ofercie znajdziecie cukier trzcinowy (m.in. cukier trzcinowy nierafinowany Demara) w cenie 9,70 zł/kg.

Cukier brzozowy – ksylitol

Ksylitol, czyli cukier brzozowy to substancja występująca naturalnie w malinach, jagodach, śliwkach, truskawkach i kukurydzy. Badania naukowe wskazują, że ksylitol stabilizuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu, co przejawia się wzrostem odporności na przeziębienie i wiele typów zakażeń. Ksylitol fiński ma dodatkowe atuty, w tym niską wartość kaloryczną (wg naukowców do 40% niższa niż w przypadku cukru białego). To sprawia, że po cukier brzozowy chętnie sięgają osoby chorujące na cukrzycę, gwiazdy fitnessu i wielu innych. Jeżeli chodzi o smak, ksylitol fiński smakuje dokładnie tak samo jak cukier.

Fruktoza krystaliczna

Fruktoza to cukier prosty występujący naturalnie w owocach. Fruktoza krystaliczna w przeciwieństwie do sacharozy i pochodnych wchłania się bardzo powoli – tym samym nie odkłada się w postaci tłuszczu i nie zwiększa zawartości glukozy we krwi. Dzięki temu po zjedzeniu deseru, w którym była obecna fruktoza krystaliczna nie stajemy się senni, a wypita kawa pobudza zamiast usypiać. Dodatkową zaletą fruktozy jest bardzo słodki smak (dwa razy słodszy niż w przypadku cukru białego) i niski indeks glikemiczny. Cenowo nie różni się znacznie od cukru białego (zważywszy na jej wydajność) – 1 kg wydajnej fruktozy krystalicznej to koszt na poziomie 11- 12 zł.

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą zdrowej alternatywy dla białego cukru, jaką jest choćby stevia płyn — fluid czy ksylitol. Sklep internetowy zaprasza na zakupy!

 Rabat 14%

na cały asortyment

 

wpisz kod: NOV.1124

i skorzystaj z promocji

 

* rabat obowiązuje do wtorku 12.11 do godz 12 lub wyczerpania zapasów w sklepie internetowym;

rabat nie łączy się i nie sumuje z innymi zniżkami i promocjami indywidualnymi produktów

 

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium