Sos sojowy SHOYU łagodny BIO 500 ml Lima
Opis
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania , najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracil charakterystycznego aromatu.
Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
SKŁADNIKI Woda, soja*, pszenica*, sól morska, koji* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 254 kJ / 61 kcal
Tłuszcz - 0,10 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 4,90 g w tym cukry - 0 g
Białko - 9,60 g
Sól - 14 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt zawiera gluten, soję.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.