Soczewica żółta BIO 400g Bio Planet
Opis
Soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów.
Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) przez ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
SKŁADNIKI soczewica żółta* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1932 kJ / 459 kcal
Tłuszcz - 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 73 g w tym cukry - 2,0 g
Białko - 23 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.