Sos rybny 4,5L Oyster
Opis
Podstawowa przyprawa kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej, używana do doprawiania i dosalania potraw, a także do marynowania mięsa przed przyrządzeniem. Jest najważniejszym z używanych tam dodatków, obok sosu sojowego. Sos ten zrobiony jest ze sfermentowanych ryb, soli i wody.
Składniki:
anchois 66%, sól, cukier.
Średnia wartość odżywcza na 100ml |
|
Wartość energetyczna |
261kJ |
Tłuszcz |
0g |
- w tym: nasycone kwasy tłuszczowe |
0g |
węglowodany |
7g |
- w tym cukier |
5,1 g |
błonnik |
G |
Białko |
8,6g |
Sól |
26,4 g |
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.