
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3455)
- kosmetyki(1017)
- dla bezglutenowców(733)
- dla dzieci i niemowląt(370)
- NA GRILLA(82)
- sole do kąpieli(0)
- Produkty z naszego regionu(38)
- produkty słodzące(84)
- miody(38)
- dżemy i konfitury(102)
- mąki(124)
- bakalie(168)
- oliwy i oleje(178)
- masła orzechowe i inne(80)
- napoje roślinne(54)
- soki, napoje i syropy(247)
- makarony(151)
- płatki, musli i otręby(156)
- zboża i ziarna(95)
- strączkowe(55)
- ryże i kasze(84)
- kawy i herbaty(506)
- yerba(34)
- dania gotowe(225)
- pasty kanapkowe i smarowidła(77)
- coś na ząb(698)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(810)
- superfoods i suplementy(347)
- błonniki(26)
- algi, glony i grzyby(28)
- probiotyki(9)
- olejki zapachowe i eteryczne(34)
- produkty dla zwierząt(37)
- środki czystości EKO i nie tylko(97)
- nawozy i preparaty(8)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(56)
- duże opakowania(60)
- POMYSŁ NA PREZENT(198)
- RÓŻNOŚCI(49)
- OKAZJE CENOWE(88)
Nowości
Promocje














Sos pomidorowy z warzywami VERDURE BIO 350g Alce Nero
Opis
Ekologiczny sos pomidorowy Verdure z dodatkiem klasycznych warzyw, takich jak: marchew, cebula, seler.
Sos Verdure jest potrawą gotową do spożycia. Wystarczy go jedynie podgrzać i dodać do makaronu, tworząc w ten sposób wyśmienity, włoski posiłek.
SKŁADNIKI pomidory* (58%) (przecier pomidorowy, pulpa pomidorowa, pasta pomidorowa), cukinia* (15%), bakłażan* (10%), marchew* (3,9%), cebula*(3,7%), oliwa z oliwek extra virgin* (3,4%), seler*(2,3%), cukier trzcinowy*, sól, bazylia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 251 kJ / 60 kcal
Tłuszcz - 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 5,8 g w tym cukry - 5,1 g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 1,3 g
Sól - 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Produkty powiązane
Passata - sos pomidorowy BIO 500g AlceNero

Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów wyśmienicie smakuje z włoskim makaronem.
Stanowi doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek). Jest też genialnym składnikiem zup kremowych.
Pesto genovese - sos bazyliowy BIO 130g Alce Nero

Pesto genovese jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do gorącego makaronu (najlepiej semolinowego), tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
Sos pomidorowy passata BIO 3x200g Alce Nero

Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
Wygodne opakowanie 3 x 200g sprawdza się świetnie w kuchni każdej mamy, kiedy trzeba ugotować niewielką porcję zupy lub sosu dla malucha.
Sos pomidorowy dla dzieci BEZGLUTENOWY BIO 350 g Zwergenwiese

Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
Porcja dla dwóch osób.
Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
Sos wegetariański Bolognese bezglutenowy BIO 350g Zwergenwiese

Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
Porcja dla dwóch osób.
Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
Sos pomidorowy pikantny PAPAYA-CHILI bezglutenowy BIO 350g Zwergenwiese

Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
Porcja dla dwóch osób.
Produkt wegański: bez laktozy, mleka, glutenu i drożdży
Sos salsa łagodny bezglutenowy BIO 260 g - Amaizin

SKŁADNIKI koncentrat pomidorowy*, cebula*, ocet*, syrop kukurydziany*, papryka czerwona*, zielona papryka*, skrobia ryżowa*, sól morska, czosnek*, mąka kukurydziana*, tamari* (soja*, sól morska), cebula w proszku*, kwas cytrynowy, drożdże*, maltodekstryna kukurydziana*, zioła i przyprawy* (zawiera seler*), (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sos salsa pikantny bezglutenowy BIO 260 g Amaizin

SKŁADNIKI koncentrat pomidorowy*, ocet*, cebula*, syrop kukurydziany*, papryka czerwona*, papryka zielona*, skrobia ryżowa*, sól morska, sos Tamari* (soja*, sól morska), mąka kukurydziana*, drożdże*, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, pieprz cayenne*, przyprawa curry* (zawiera gorczycę*), maltodekstryna kukurydzana*, zioła i przyprawy* (może zawierać seler*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Koncentrat pomidorowy 22% bezglutenowy BIO 130 g Zwergenwiese

Naturalny koncentrat z najlepszych, ekologicznych pomidorów stanowi doskonałą podstawę wszelkich sosów, zup czy pizzy.
Produkt wegański: bez laktozy, mleka i drożdży. Nie zawiera glutenu.
KONCENTRAT POMIDOROWY BIO 185 g - PRIMAECO

Na bazie koncentratu możecie przygotować przepyszny sos do pełnoziarnistego makaronu czy gryczanej pizzy. A klasyczna pomidorówka z jego dodatkiem nabierze pełniejszego smaku.
Składniki:
koncentrat pomidorowy* (22% – 24%), 100 g koncentratu wyprodukowano z 500 g pomidorów.
* – surowiec ekologiczny
Pasteryzowany.
Koncentrat pomidorowy 22% BIO 200 g Zwergenwiese

SKŁADNIKI przecier pomidorowy*- zawartość ekkstraktu 22% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Naturalny koncentrat z najlepszych, ekologicznych pomidorów stanowi doskonałą podstawę wszelkich sosów, zup czy pizzy. Produkt wegański: bez laktozy, mleka i drożdży WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 290 kJ/69 kcal; Tłuszcz: 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowodany: 11 g, w tym cukry: 10 g; Błonnik: 3,8 g; Białko: 3,6 g; Sól: 0,05 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8° C i spożyć w ciągu kilku dni.
Sos do spaghetti BIO 550 g Dary Natury

Ekologiczny sos do spaghetti. Opakowanie zawiera 1 sugerowaną porcję produktu.
Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.
Soja w sosie pomidorowym 440g Primavika

Delikatne w smaku, lekko słodkawe ziarenka soi w aromatycznym sosie pomidorowym z pewnością zasmakują nie tylko dorosłym, ale też i dzieciom.
Spożywana z dodatkiem ryżu, kaszy, makaronu czy chleba, dostarczy nam pełnowartościowe, smaczne danie.
Makrela w BIO sosie pomidorowym 120g Pan do Mar

Filety makreli w ekologicznym sosie pomidorowym - smaczna propozycja dla osób lubiących ryby.
Fasola w sosie pomidorowym 440 g Primavika

Fasola w sosie pomidorowym to dobry pomysł na szybki obiad, lunch albo kolację. Można ją podawać z kaszą jaglaną, ryżem lub inną dowolną kaszą.
Składniki:
woda, fasola 67%, koncentrat pomidorowy 15%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję i gluten), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], olej rzepakowy, sól, zioła (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Sos pomidorowy ARRABIATA BIO 350g Alce Nero

SKŁADNIKI pomidory* (90%) (przecier pomidorowy*, pulpa pomidorowa*, pasta pomidorowa*), oliwa z oliwek extra virgin* (4,3%), sól, cukier trzcinowy*, pietruszka*, czosnek*, chili* (0,2%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczny sos pomidorowy Arrabiata z dodatkiem ostrej papryczki. Polecamy wszystkim miłośnikom "ostrej" kuchni. Sos Arrabiata jest potrawą gotową do spożycia. Wystarczy go jedynie podgrzać i dodać do makaronu, tworząc w ten sposób wyśmienity, włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 293 kJ / 70 kcal
Tłuszcz - 3,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 6,6 g w tym cukry - 5,4 g
Błonnik - 2,6 g
Białko - 1,6 g
Sól - 1,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Sos pomidorowy z borowikami BIO 200g Alce Nero

SKŁADNIKI pomidory*(72%) (przecier pomidorowy*, koncenetrat pomidorowy*), świeże borowiki*(9%), cebula*, oliwa z oliwek extra virgin*(6%), suszone borowiki* (2%), marchew*, cukier trzcinowy*, sól, czosnek*, pieprz*, (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 311 kJ/75 kcal
Tłuszcz - 5,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 4,4 g w tym cukry - 4,1 g
Białko - 1,6 g
Sól - 1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Sos pomidorowy z wołowiną BIO 200g Alce Nero

SKŁADNIKI pomidory* (59%) (pulpa pomidorowa*, przecier pomidorowy*, koncentrat pomidorowy*), mielona wołowina* (29%), marchew* (4%), cebula* (3%), seler* (1,6%), oliwa z olwek extra virgin* (2%), sól, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 362 kJ / 87 kcal
Tłuszcz - 4,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 4 g w tym cukry - 3,2 g
Błonnik - 1,8 g
Białko - 7,1 g
Sól - 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Fasolka w sosie pomidorowym bezglutenowa BIO 400g Amaizin

SKŁADNIKI fasola biała* (50%), woda, pomidory* (27%), cukier*, cebula*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, biały ocet winny*, sól, czosnek w proszku*, pieprz czarny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Fasolka po bretońsku w sosie pomidorowym, oparta na tradycyjnym przepisie brytyjskim.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 390 kJ / 93 kcal;
Tłuszcz: 1,30 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,10 g;
Węglowodany: 13,50 g; w tym cukry: 4,90 g;
Błonnik: 5,30 g;
Białko: 4,10 g;
Sól: 0,90 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chodnym miejscu.
Sos pomidorowy passata Z POMIDORÓW DAKTYLOWYCH BIO 350g Alce Nero

Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem.
Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
Sos pomidorowy z mascarpone BIO 340g La Bio Idea

SKŁADNIKI pomidor* (60%), czerwona papryka* (12%), ser mascarpone * (zawiera mleko) (8%), cebula*, olej słonecznikowy*, sok z cytryny*, orzechy nerkowca*, pietruszka*, bazylia*, sól, czosnek*, skrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Filety śledziowe w bio sosie pomidorowym 200g Sywan

Filety śledziowe ze zrównoważonego rybołówstwa. Śledzie złowione na północno-wschodnim Atlantyku.
Ciecierzyca i fasola w sosie pomidorowym 440 g Vega Up

Zbilansowana dieta jest kluczem do utrzymania dobrego stanu zdrowia. Pożywne obiady stanowią pierwszy krok do ustabilizowania sposobu odżywiania. Chili pinto to danie gotowe. Składa się głównie z ciecierzycy oraz fasoli pinto. Ciecierzyca stanowi dobre źródło witamin z grupy B – ryboflawiny i niacyny. Fasola zawiera obie frakcje błonnika pokarmowego.
Sos pomidorowy MILENIA bezglutenowy BIO 350 g Zwergenwiese

Sos pomidorowy z marchwią, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu. Odpowiedni dla wegan.