Sos Black Pepper 350g Lee Kum Kee
Opis
Sos z czarnego pieprzu to jeden z najpopularniejszych tajskich dressingów do dań mięsnych i warzywnych. Charakteryzuje się ostrym i jednocześnie słodkim smakiem. Jednocześnie oczywiście dominuje w nim aromat pieprzu.
Sos służy do smażenia warzyw i mięs, wszelkiego rodzaju gulaszy czy potraw na gorącej patelni. Podczas smażenia dodać trochę sosu do pozostałych składników i rozcieńczyć niewielką ilością wody. Można go również dodawać do ryżowych lub orientalnych zup
Składniki: woda, cukier, sos sojowy (woda, sól, soja, pszenica),barwnik E150a, syrop glukozowo-fruktozowy, sól, pasta pomidorowa, extrakt drożdżowy, czarny pieprz w proszku, czosnek, zmodyfikowana skrobia kukurydziana, olej sojowy, wzmacniacze smaku E631, E627.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- wartość energetyczna - 540 kJ / 128 kcal
- tłuszcz - 2,2g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4g
- węglowodany - 22,0g
- w tym cukry - 16,0g
- białko - 4,1g
- sól - 7,8g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.