
Pektyna jabłkowa do dżemów 150 g Batom
Dostępność:
duża ilość
Cena:
37,45 zł
37.45

Opis
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
SKŁADNIKI pektyna amidowana 100%
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłoodnym miejscu.