
- PRODUKTY BEZGLUTENOWE(888)
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3235)
- kosmetyki(681)
- Smaki ORIENTU i nie tylko(110)
- dla dzieci i niemowląt(384)
- Produkty z naszego regionu(40)
- produkty słodzące(79)
- miody(48)
- dżemy i konfitury(100)
- mąki(145)
- bakalie(156)
- warzywa i owoce przetworzone(51)
- oliwy i oleje(178)
- masła orzechowe i inne(83)
- napoje roślinne(50)
- soki, napoje i syropy(224)
- makarony(171)
- płatki, musli i otręby(164)
- zboża i ziarna(99)
- strączkowe(52)
- ryże i kasze(78)
- kawy i herbaty(478)
- yerba(18)
- dania gotowe(208)
- pasty kanapkowe i smarowidła(75)
- octy i sosy(138)
- słodycze i przekąski(708)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(631)
- superfoods i suplementy(275)
- błonniki(27)
- algi, glony i grzyby(28)
- probiotyki(10)
- olejki zapachowe i eteryczne(29)
- kadziła i świece(18)
- produkty dla zwierząt(32)
- środki czystości EKO i nie tylko(56)
- nawozy i preparaty(8)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(141)
- duże opakowania(64)
- POMYSŁ NA PREZENT(148)
- RÓŻNOŚCI(41)
- OKAZJE CENOWE(72)
Nowości
Promocje












Olej rzepakowy tłoczony na zimno 1l Skolej
Opis
Olej rzepakowy nierafinowany nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Naturalny, wyrazisty, lekko ziołowy smak i aromat nadają nutę niepowtarzalnego smaku przyrządzonym potrawom tj. surówkom, sałatkom, majonezom. Również i potrawy smażone (krótko, na niewielkim ogniu) już nie wymagają dodatkowych przypraw. Olej rzepakowy jest zwany „oliwką północy”, ponieważ podobnie jak oliwa z oliwy, zawiera w swoim składzie niemalże identyczny skład kwasów tłuszczowych.
Olej rzepakowy tłoczony na zimno jest również źródłem kwasów omega-3 i omega-6, a także witamin: A, E, D3, K. Olej rzepakowy chroni zawartą w pożywieniu witaminę C i witaminy z grupy B przed szkodliwym działaniem światła i powietrza.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 3700 kJ (900kcal)
Tłuszcz 100g, w tym:
-kwasy tłuszczowe nasycone 7,1g
-kwasy tłuszczowe jednonienasycone 65,3g
-kwasy tłuszczowe wielonienasycone 27,6g,
Węglowodany 0g, w tym:
-cukry 0g,
Białko 0g,
Sól 0g.
Informacje dodatkowe: butelka ciemna plastikowa
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienoonym miejscu.
Po otwarciu butelki przechowywać w lodówce.
Produkty powiązane
Olej z pestek dyni tłoczony na zimno 250 ml Szarłat

Najwyższej jakości olej z pestek dyni o przyjemnym, orzechowym zapachu, wyjątkowym smaku i ciemnozielono-brunatnym kolorze.
Olej ten nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów i należy do gatunku olei nieschnących, czyli niepodlegających utlenianiu, co sprawia, że w miarę upływu czasu nie tworzy twardej, przejrzystej i elastycznej błony.
olej arachidowy tłoczony na zimno 250ml Olvita

Otrzymywany jest z orzechów arachidowych. W postaci tłoczonej na zimno jest przejrzystym, żółtym olejem o intensywnym, orzechowym smaku i zapachu.
Zastosowanie na zimno: do sosów, sałatek, surówek i innych dań.
Olej kokosowy VIRGIN BIO 200ml Bio Planete

Olej kokosowy nierafinowany, z pierwszego tłoczenia, o delikatnym zapachu orzechów kokosa.
Kokos niezwykłe właściwości zawdzięcza specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.
oliwa z oliwek extra virgin BIO 1l Bio Planete

Tunezyjska ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 100% tłoczona na zimno, wyprodukowana wyłącznie z oliwek pochodzących z organicznych plantacji, bez użycia nawozów sztucznych.
Charakteryzuje się bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem. Oliwa z oliwek odgrywa pierwszorzędną rolę w diecie śródziemnomorskiej. Jest przede wszystkim wspaniałym dodatkiem do sałatek, dań z makaronem, ryżem, a także z owocami morza. Można jej używać również do pieczenia i smażenia jako substytut masła i margaryny.
olej z miąższu awokado virgin BIO 250ml Bio Planete

Awokado jest owocem o bardzo dużej zawartości tłuszczu. W niektórych krajach owoc awokado jest nazywany „owocem maślanym”. Olej z miąższu owoców awokado zawiera bardzo dużo kwasu omega-9, bo aż 60% oraz około 10% kwasu omega-6.
Przeznaczony jest do stosowania wyłącznie na zimno.
Olej z ryżu 1l Basso

Olej z ryżu to jeden z najzdrowszych olejów roślinnych. Olej ryżowy ma bardzo wysoką temperaturę dymienia /230'C/, co oznacza smażenie bez dymu i pryskania. Ograniczone wnikanie do smażonych potraw czyni ten olej bardziej wydajnym, a smażone potrawy mniej kaloryczne.
Łagodny smak oleju z ryżu, oraz niewielkie wchłanianie przez potrawy pozwala zachować ich naturalny smak. Olej z ryżu to olej wszechstronny w użyciu. Doskonały do smażenia, pieczenia oraz jako olej sałatkowy.
olej z pestek winogron 1l Basso

Wyśmienity jako olej sałatkowy. Bardzo dobry także do wszelkiego rodzaju marynat.
Wysoka temperatura dymienia /230'C/ powoduje, że jest znakomitym tłuszczem do smażenia i pieczenia.
Jest to olej rafinowany.
Olej rzepakowy extra zimnotłoczony 1000ml Olvita

Olej powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych nasion rzepaku pochodzących od okolicznych rolników. Jako firma specjalizująca się w skupie zbóż i rzepaku, Olvita kontroluje uprawę rzepaku począwszy od zasiewu, aż po jego zbiór. Tak pozyskane nasiona po wytłoczeniu przekładają się na jakość oleju i jego bardzo dobry skład, co potwierdzają liczne badania przeprowadzone przez laboratorium. Intensywnie żółta, złocista barwa oleju rzepakowego oraz jego charakterystyczny smak i wysoka jakość czynią go produktem chętnie kupowanym przez naszych klientów.
Olej rzepakowy jest olejem raczej uniwersalnym w zastosowaniu, śmiało możemy go stosować do: sałatek, surówek, potraw przyrządzanych na zimno i gorąco, śledzi oraz majonezu. Można stosować go do krótkotrwałego podgrzania na patelni, jednakże na małym ogniu. Należy jednak pamiętać iż wysoka temperatura powoduje utlenianie się drogocennych NNKT.
Olej rzepakowy extra zimnotłoczony 500ml Olvita

Olej rzepakowy za sprawą dużej zawartości kwasu tłuszczowego omega-9 jest nazywany ”oliwką północy”. Jego oddziaływanie zdrowotne jest porównywalne ze stosowaniem w diecie oliwy z oliwek tłoczonej na zimno.
Olej powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych nasion rzepaku pochodzących od okolicznych rolników. Jako firma specjalizująca się w skupie zbóż i rzepaku, kontrolujemy uprawę rzepaku począwszy od zasiewu, aż po jego zbiór. Tak pozyskane nasiona po wytłoczeniu przekładają się na jakość oleju i jego bardzo dobry skład, co potwierdzają liczne badania przeprowadzane przez laboratorium wyższej uczelni. Intensywnie żółta, złocista barwa oleju rzepakowego oraz jego charakterystyczny smak i wysoka jakość czynią go produktem chętnie kupowanym przez naszych klientów.
Olej rzepakowy VIRGIN BIO 500 ml Bio Planete

Intensywny smak oleju rzepakowego doskonale współgra z różnymi sałatkami warzywami.
Olej rzepakowy do smażenia i gotowania BIO 750 ml Poloniak

Głównie nadaje się do smażenia i gotowania. Nie jest rafinowany natomiast jest dezodoryzowany.
Olej rzepakowy virgin BIO 500 ml Dary Natury

Jest doskonałym składnikiem codziennej diety. Olej rzepakowy polecany jest do sałatek, surówek, ryb, kasz, ziemniaków, serów oraz wszelkich innych potraw.
Olej rzepakowy OMEGA 3 BIO 750 ml Jules Brochenin

Ekologiczny olej rzepakowy, bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy Omega-3 oraz linolinę. Polecany jako dodatek do sałatek, sosów, dressingów.
Dzięki odporności na wysokie temperatury, może być wykorzystywany do smażenia i gotowania.
OLEJ RZEPAKOWY VIRGIN BIO 3 L HORECA (BIO PLANETE)

Intensywny smak oleju rzepakowego doskonale współgra z różnymi sałatkami warzywami.
OLEJ Z ZARODKÓW RZEPAKU DO SMAŻENIA TŁOCZONY NA ZIMNO BIO 500 ml - OLANDIA

Każdy olej posiada występujące w nim naturalnie antyoksydanty. Olej z zarodków rzepaku do smażenia to najwyższej jakości ekologiczny olej rzepakowy tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii. Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych, z odmian rzepaku charakteryzujących się wysoką zawartością kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak smażonych potraw.
Olej rzepakowy o smaku masła BIO 500 ml Olandia

Każdy olej posiada występujące w nim naturalnie antyoksydanty. Olej z zarodków rzepaku o smaku masła to najwyższej jakości ekologiczny olej rzepakowy tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii. Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych, z odmian rzepaku charakteryzujących się wysoką zawartością kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak smażonych potraw. Ciasta z dodatkiem tego oleju długo utrzymują wilgotność i świeżość, są naturalnie pulchne.
Olej rzepakowy uniwersalny BIO 500 ml Olandia

Każdy olej posiada występujące w nim naturalnie antyoksydanty. Olej z zarodków rzepaku uniwersalny to najwyższej jakości ekologiczny olej rzepakowy tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii. Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych, z odmian rzepaku charakteryzujących się wysoką zawartością kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak smażonych potraw.
Olej rzepakowy BEZWONNY BIO 1 L Bio Planete

olej rzepakowy rafinowany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OLEJ RZEPAKOWY TŁOCZONY NA ZIMNO BIO 250 ml - OLANDIA

SKŁADNIKI 100% olej rzepakowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3700 kJ/ 900 kcal
Tłuszcz - 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 62,7 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 30,3 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu
Olej rzepakowy VIRGIN OMEGA-3 BIO 1 l Ekko

Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K. Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Źródło kwasów tłuszczowych omega-3 i kwasu oleinowego. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas oleinowy jest tłuszczem nienasyconym. Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 190 stopni Celsjusza. Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
Olej rzepakowy VIRGIN OMEGA-3 BIO 500 ml Ekko

Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K. Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Źródło kwasów tłuszczowych omega-3 i kwasu oleinowego. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas oleinowy jest tłuszczem nienasyconym. Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 190 stopni Celsjusza. Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
Olej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 500 ml Ekko

Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K. Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 220 stopni Celsjusza. Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
Pomidory suszone w oleju rzepakowym bezglutenowe BIO 270 g (150 g) Bio Zentrale

SKŁADNIKI suszone pomidory* 49, olej rzepakowy* 46 %, pietruszka*, czosnek*, szczypiorek*, sól, ocet spirytusowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Olej rzepakowy do gotowania i smażenia tłoczony na zimno BIO 1 l Ekko

Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K. Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 220 stopni Celsjusza.
Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.