Herbata zielona HOJICHA BIO 60 g Moya Matcha
Opis
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii.
Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.
SKŁADNIKI Zielona herbata hojicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI Ilość herbaty: 2-3g na 250ml Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 C ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.