Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Cynamon cejloński ma wyjątkowo delikatny, aromatycznie słodki smak. Jest to jedyna odmiana Cinnamomum Verum czyli cynamon prawdziwy, która rośnie na Sri Lance. Wybierz tę przyprawę, jeśli chcesz cieszyć się subtelną nutą cynamonu, który łączy się harmonijnie z innymi aromatami.
Cynamon cejloński znajdzie zastosowanie jako dodatek do ciast i deserów. Doskonale smakuje w połączeniu z jabłkami, śliwkami i innymi owocami. Cynamon może być również sposobem na pyszną kawę lub słodkie naleśniki. Wspaniale podkreśla smak kompotów, kisieli, budyniów oraz napojów mlecznych. Bez cynamonu trudno wyobrazić sobie smak szarlotki czy pierniczków.
Można go również z powodzeniem stosować do przyprawiania gulaszu, dań mięsnych, zwłaszcza baraniny czy dziczyzny.
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki.
Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych.
Jaglanka z dodatkami, którą wystarczy wymieszać z ulubionym jogurtem, mlekiem lub sokiem i gotowe. Można też na jej bazie skomponować swoją ulubioną jaglankę dodając orzechy, świeże lub suszone owoce, czy pokruszoną czekoladę.
Opracowana na bazie ekspandowanej kaszy jaglanej stanowi wartościową i smaczną propozycję śniadaniową. Dodatek pieczonych jabłek, cynamonu i miodu nadaje jej aromatyczny, doskonały smak.
Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych.
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki.
Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje np. colę.
Cena:11,60 zł
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.