Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecane jako dodatek do potraw mięsnych zup, musli i deserów.
Z płatków gryczanych można również upiec chleb gryczany.
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1588kJ/375kcal
- tłuszcz: 3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7g
Dostarczają organizmowi żelaza, magnezu, cynku, potasu, fosforu, wapnia, witamin B1, B6, E, kwasu foliowego, a także pierwiastków śladowych - selenu, miedzi, manganu, zawiera przy tym niewielkie ilości soli.
Płatki żytnie zachowują wartości odżywcze żyta, są cennym źródłem wielu składników odżywczych, a przede wszystkim posiadają błonnik Alergeny: płatki żytnie zawierają gluten.
Algi nori głównie służą do sporządzania sushi. Istnieje wiele rodzajów tej orientalnej potrawy. Najpopularniejsze są maki, czyli ryż oraz ryba, owinięte algami Nori, a następnie pokrojone w małe krążki. Można też wymyślić własne nadzienie i zawijać je w arkusz.
Stosowane również jako dodatek do zup, puree, krokietów, placków, jajecznicy, dań z ryżem i gulaszu. Po upieczeniu mogą stanowić idealną przekąskę lub przyprawę do innych dań.
Płatki drożdżowe zawierają prawie cały zestaw witamin z grupy B oraz wiele substancji mineralnych - fosfor, cynk, magnez, żelazo, potas, selen i chrom.
Chrupki gryczane naturalne to doskonała i zdrowa przekąska i z powodzeniem zastąpi chipsy i inne równie niezdrowe chrupki. Produkt naturalnie bezglutenowy Skład: gryka 100%
Ekologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecamy jako dodatek do potraw mięsnych, zup, a także do musli i deserów. Z płatków gryczanych można również upiec chleb gryczany.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.