fasolka mung BIO 400g Bio Planet
Opis
Fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Fasola Mung zawiera duże ilości łatwo przyswajalnego białka, a jej kiełki są lepiej trawione przez organizm ludzki, niż inne odmiany fasoli. Zawiera też witaminy, w tym: witaminy A, B, C i E oraz sole mineralne.
Składniki: fasolka mung BIO 100%
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1332 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 44 g, w tym cukry - 6,6 g
Błonnik - 16 g
Białko - 24 g
Sól - 0,04 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.