Zamiennik jajek 100 % roślinny bez cholesterolu 102 g, CULTURED FOODS






Opis
minimalna data ważności: 14.01.2022r
Skład: Tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykorii), substancja zagęszczająca: guma guar*, czarna sól himalajska Kala Namak, barwnik naturalny: karoteny roślinne * Guma guar jest naturalnym wyciągiem z nasion drzewa guar ** Sól Kala Namak nadaje produktowi jajecznego zapachu
Warunki przechowania: Przechowywać w suchym, zacienionym, chłodnym miejscu.
Sposób użycia: Wlej do naczynia 50 ml wody (2 duże miarki), dodaj 5 ml proszku Veegs (1 mała płaska miarka), energicznie wymieszaj za pomocą widelca lub ubijaka i odstaw na 3 minuty. Miarki znajdziesz w opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 1,4 g - w tym kwasy tłuszczowe: 0,3 g
Węglowodany: 56 g - w tym cukry: 2,3 g
Błonnik 27 g
Białko 2,8 g
Sól 1,9 g