Wiśnia liofilizowana 50g Vitafarm






Opis
Wiśnie są bogate w witaminy A, B1, B2, B6, C, PP, kwas foliowy i organiczny, karoten oraz żelazo w bardzo łatwo przyswajalnej postaci, magnez, potas, fosfor, kobalt, miedź i jod, którego zawartość jest kilka razy większa niż w dorszu.
Produkty liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze, i co ważne mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Mogą być one surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy je uzupełnić wodą a wtedy uzyskują całkowitą, naturalną świeżość. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.
Owoce liofilizowane mogą stanowić dodatek do:
- musli śniadaniowego;
- galaretki, kisielu, budyniu;
- zupy owocowej, zupy instant;
- kompotów; dań owocowych jarskich;
- kuchni turystycznej;
- w przetwórstwie mleczarskim do wszelkiego rodzaju deserów, deserów ryżowych, kaszek smakowych, jogurtów, serków homogenizowanych, maślanek owocowych, serków smakowych, kefirów;
- w cukiernictwie do ciast smakowych, kremowych, pucharów lodowych, deserowych, deserów;
- kaszek owocowych dla dzieci;
- herbat owocowych, ziołowych i leczniczych;
- produktów dietetycznych.
Skład: wiśnie liofilizowane 100%
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, seler, curry, papryka, sezam, orzechy, czosnek, soja, liść laurowy, orzechy i inne mogące wywołać alergię.