
Wiśnia liofilizowana 100g Vitafarm






Opis
Wiśnie są bogate w witaminy.
Produkty liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze, i co ważne mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Mogą być one surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy je uzupełnić wodą a wtedy uzyskują całkowitą, naturalną świeżość. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.
Owoce liofilizowane mogą stanowić dodatek do: musli śniadaniowego; galaretki, kisielu, budyniu; zupy owocowej, zupy instant; kompotów; dań owocowych jarskich; kuchni turystycznej; w przetwórstwie mleczarskim do wszelkiego rodzaju deserów, deserów ryżowych, kaszek smakowych, jogurtów, serków homogenizowanych, maślanek owocowych, serków smakowych, kefirów; w cukiernictwie do ciast smakowych, kremowych, pucharów lodowych, deserowych, deserów; kaszek owocowych dla dzieci; herbat owocowych, ziołowych i leczniczych; produktów dietetycznych.
Skład: wiśnie liofilizowane 100%
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, seler, curry, papryka, sezam, orzechy, czosnek, soja, liść laurowy, orzechy i inne mogące wywołać alergię.