fb

przelewy24

  

UMEBOSHI (śliwki japońskie) BIO 150 g - TERRASANA

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 34,70 zł 34.70
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

UMEBOSHI to kiszona (marynowana) japońska śliwka o purpurowej barwie i charakterystycznym cierpkim, słono-kwaśnym smaku. W języku japońskim "Umeboshi" oznacza suszoną śliwkę, jednak tak naprawdę termin ten dotyczy gatunku moreli japońskiej, która poddawana jest procesowi fermentacji. W Kraju Kwitnącej Wiśni kiszona śliwka już od wieków znane jest dobroczynne działanie kiszonej śliwki japońskiej na nasz organizm.

Umeboshi jest ceniona również ze względu na szerokie zastosowanie kulinarne, gdzie dostępna jest w formie śliwek, pasty bądź octu. Używana jest jako przyprawa, dodatek do kul ryżowych, gotowanych warzyw, sałatek, sosów, kanapek czy też marynaty.

 

SKŁADNIKI śliwki japońskie Ume*, sól morska, pachnotka zwyczajna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 102 kJ/ 24 kcal

Tłuszcz - 0,6 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g

Węglowodany - 2,70 g w tym cukry - 0,5 g

Białko - 0,3 g

Sól - 14,2 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIE Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl