UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 125 g (SŁOIK) - ARCHE
Opis
SKŁADNIKI morele japońskie* (80 %) (Prunus mume), sól morska, liście shiso - pachnotka zwyczajna* (Perilla frutescens) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak. Morele umeboshi można jeść jako dodatek do obiadów, można je dodawać do mięs i pieczeni. W Japonii popularny jest ryż umeboshi. Można je też zalewać ciepłą wodą, dodać plasterki imbiru i łyżkę miodu. Tak powstały napój jest dobrym sposobem na przeziębienie.
Data przydatności: 30.03.2025
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 150 kJ/36 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy nasycone: 0,2 g Węglowodany: 1,0 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 1,6 g Sól: 15,3 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.