
Truskawka liofilizowana 25g Vitafarm






Opis
Truskawki liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze, i co ważne mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Mogą być one surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy je uzupełnić wodą a wtedy uzyskują całkowitą, naturalną świeżość. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.
Truskawka ze względu na swoje właściwości prozdrowotne jest bardzo cenionym i lubianym owocem sezonowym. Zawiera dużo witaminy C, więcej niż cytryna, oraz witaminy z grupy B w tym B1, B2 i witaminę PP, a także szereg mikro i makroelementów – wapnia, fosforu, żelaza, potasu i manganu.
Składniki: 100% liofilizowana truskawka.
Tabela wartości odżywczych w 100g.
Wartość energetyczna | 1378 kJ/328 kcal |
Tłuszcz | 4,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 56 g |
Cukry | 14 g |
Błonnik | 19 g |
Białko | 7,2 g |
Sól | 0,03 g |