
Tortilla bezglutenowa 160 g Schar

Opis
Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Tortilla marki Schar to produkt bezglutenowy. Cienkie i bogate w błonnik tortille w różnorodnych wersjach! Wystarczy podgrzać na patelni lub w kuchence mikrofalowej, dodać wybrane nadzienie i zawinąć! Idealne jako przekąska lub gdy musisz zjeść coś na szybko.
SKŁADNIKI PRODUKTU Woda, mąka ryżowa, margaryna roślinna [tłuszcze i oleje roślinne w zmiennej proporcji (palmowy, z ziaren palmowych, kokosowy, rzepakowy), woda, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; aromat naturalny], humectant: błonnik jabłkowy, białko sojowe, skrobia ryżowa, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, guma karobowa ; środek zakwaszający: kwas winowy ; konserwant: sorbat potasowy .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Białko 7,1g
Błonnik 9,3g
Cukry 1,9g
kcal 299
kJ 1258
Kwasy 3,1g
Sól 1g
Tłuszcz 6,2g
Węglowodany 49g