przelewy24

Yango

yango certyfikat oficjalnego partnera

 

 

Sos sojowy SHOYU BIO 250ml Arche

Dostępność: duża ilość

Opis

SKŁADNIKI woda, soja* (19%), pszenica*, sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS Oryginalny produkt japoński. Sos sojowy to składnik, bez którego japońska kuchnia nie istnieje. Jest dokładnie tym, czym dla kuchni europejskiej jest sól i pieprz. Idealnie nadaje się do potraw z mięs, ryb, warzyw i wodorostów. Może być spożywany sam jako dip np. do sushi czy sashimi albo w połączeniu z innymi składnikami. Odrobina sosu sojowego dodana do potrawy podniesie jej walory smakowe i nada charakterystyczny orientalny posmak oraz lekko brązowy kolor. Stosując sos sojowy należy pamiętać, by dodawać go zawsze na końcu, bowiem długie gotowanie spowoduje, że sos sojowy całkowicie zdominuje całą potrawę.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 262 kJ / 62 kcal

Tłuszcz: < 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g

Weglowodany: 5,3 g w tym cukry: 1 g

Białko: 9,50 g

Sól: 12,4 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, poniżej 25 st. C

INFORMACJA ALLERGENNA Zawiera: gluten, soję

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl