Soja BIO 400 g Bio Planet
Opis
Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów.
Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.
SKŁADNIKI soja* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin soję, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja soi na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1783 kJ / 427 kcal
Tłuszcz - 20 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,9 g
Węglowodany - 21 g, w tym cukry - 7,3 g
Białko - 36 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.