Rabat 5 procent

przelewy24

Yango

yango certyfikat oficjalnego partnera

Racuchy z mąką kokosową BIO 210 g Zdrowo Namieszane

racuchy.jpg
  • nowość
Dostępność: ostatnie sztuki

Opis

SKŁADNIKI mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANA Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przerwóć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 818 kJ/ 195 kcal

Tłuszcz: 6,6 g; w tym kwasy nasycone: 2,5 g;

Węglowodany: 25,0 g; w tym cukry: 8,3 g;

Błonnik: 2,9 g;

Białko: 7,7 g;

Sól: 0,32 g.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl