Quinoa czerwona (komosa ryżowa) BIO 250 g Bio Planet
Opis
Quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa jest niezwykłą rośliną wytwarzającą bogate w skrobię nasiona.
Komosa bogata jest w szczególny aminokwas - lizynę, niezbędny podczas budowy układu kostnego oraz mięśniowego. Quinoa jest skarbnicą witamin i minerałów, nie bez powodu więc okrzyknięto ją mianem Złota Inków.
Ziarno quinoa jest bezglutenowe. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1489 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 6,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 57 g, w tym cukry - 1,3 g
Białko - 14 g
Sól - 0 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.