Pasztet ogórkowy z cieciorką 160g Primavika
Opis
Delikatny, lekko kwaskowy pasztet, o lubianym w Polsce, smaku kiszonego ogórka, wyprodukowany na bazie cieciorki. Szczególnie bogaty jest w białko, błonnik, a także w kwas mlekowy i magnez.
Idealnie smakuje z pełnoziarnistym pieczywem, przybrany plasterkiem pomidora czy cebulki.
Składniki: woda, cieciorka 30%, ogórek kiszony 30% [ogórek, woda, przyprawy (zawierają gorczycę), sól], cebula, olej roślinny rzepakowy, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają: seler i gorczycę), błonnik pszenny (bez glutenu), hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca:guma guar, przeciwutleniacz:kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Informacja dla alergików - zawiera: śladowe ilości selera, gorczycy,sezamu i soi.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji (26 g) | % RWS* w porcji (26 g) | |
---|---|---|---|---|
1 | Wartość energetyczna | 499 kJ / 119 kcal | 130 kJ / 31 kcal | 2% |
2 | Tłuszcz | 4,3 g | 1,1 g | 2% |
3 | w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0,1 g | 1% |
4 | Węglowodany | 14 g | 3,6 g | 1% |
5 | w tym cukry | 2,5 g | 0,7 g | 1% |
6 | Białko | 3,8 g | 1,0 g | 2% |
7 | Błonnik | 4,8 g | 1,3 g | - |
8 | Sól | 0,77 g | 0,2 g | 3% |