Pasztet meksykański 160g Primavika






Opis
Pikantny pasztet z cieciorki o wyraźnym typowym dla kuchni meksykańskiej, smaku. Dzięki zawartości cieciorki dostarcza nam dużo bardzo dobrego białka, błonnika, a także potasu, wapnia, magnezu, karotenu i kwasu foliowego.
Po nałożeniu na kanapkę „mruga” do nas kolorowymi oczkami czerwonej fasoli, groszku i kukurydzy.
Składniki: woda, cieciorka, cebula, olej roślinny rzepakowy, zielony groszek, kukurydza, czerwona fasola, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają seler), błonnik pszenny bezglutenowy, koncentrat pomidorowy, naturalne aromaty roślinne i drożdżowe, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C.
Informacja dla alergików - zawiera seler.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji (26 g) | % RWS* w porcji (26 g) | |
---|---|---|---|---|
1 | Wartość energetyczna | 638 kJ / 152 kcal | 166 kJ / 40 kcal | 2% |
2 | Tłuszcz | 5,4 g | 1,4 g | 2% |
3 | w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,1 g | 1% |
4 | Węglowodany | 21 g | 5,5 g | 2% |
5 | w tym cukry | 3,3 g | 0,9 g | 1% |
6 | Białko | 4,8 g | 1,2 g | 2% |
7 | Sól | 1,5 g | 0,4 g | 7% |