Pasztet koperkowy z cieciorką 160g Primavika






Opis
Jest to pasztet o bardzo łagodnym, koperkowym smaku i delikatnej, kremowej konsystencji. Wyprodukowany z cieciorki i warzyw, jest bogaty w bardzo dobre źródło białka.
Podany na kromce razowego chleba z dodatkiem świeżego koperku i plasterkiem pomidora, nada kanapce wyraźny, aromatyczny charakter.
Składniki: woda, cieciorka 35%, marchew, seler, cebula, pietruszka, olej roślinny rzepakowy, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają: seler), błonnik pszenny, sól, por, naturalne aromaty roślinne i drożdżowe (zawierają: soję i gluten), koperek suszony 0,5%, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy= witamina C.
Informacja dla alergików - zawiera: seler, soję, śladowe ilości glutenu.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji (26 g) | % RWS* w porcji (26 g) | |
---|---|---|---|---|
1 | Wartość energetyczna | 564 kJ / 135 kcal | 147kJ / 35 kcal | 2% |
2 | Tłuszcz | 4,7 g | 1,2 g | 2% |
3 | w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0,1 g | 1% |
4 | Węglowodany | 16 g | 4,2 g | 2% |
5 | w tym cukry | 3,4 g | 0,9 g | 1% |
6 | Białko | 4,4 g | 1,1 g | 2% |
7 | Błonnik | 6,0 g | 1,6 g | - |
8 | Sól | 1,3 g | 0,34 g | 6% |