Pasta słonecznikowa z żurawiną 160g Primavika






Opis
Pasta słonecznikowa z żurawiną to świetny dodatek do domowych wypieków (polecam jej jedzenie z chlebkiem z ziaren lub z kaszy gryczanej czy plackami jaglanymi), jak i dań na ciepło.
Pasta z ziaren słonecznika z dodatkiem suszonej żurawiny – do smarowania pieczywa.
Produkt pasteryzowany.
Składniki: woda, obłuszczone ziarna słonecznika 39%, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny**, suszona żurawina 5% (owoc żurawiny, cukier, olej słonecznikowy), syrop z agawy**, drożdże suszone nieaktywne, koncentrat pomidorowy, sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), przyprawy (w tym seler).
** – składnik ekologiczny
Produkt może zawierać soję, sezam, gorczycę.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Produkujemy bez użycia glutaminianu monosodowego.
Tabela wartości odżywczych w produkcie.
Masa netto: 160 g
Lp | Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji (26 g) | % RWS* w porcji (26 g) |
---|---|---|---|---|
1 | Wartość energetyczna | 1093 kJ / 263 kcal | 284 kJ / 68 kcal | 3% |
2 | Tłuszcz | 20 g | 5,2 g | 7% |
3 | w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g | 0,5 g | 3% |
4 | Węglowodany | 12 g | 3,1 g | 1% |
5 | w tym cukry | 6,1 g | 1,6 g | 2% |
6 | Białko | 7,7 g | 2,0 g | 4% |
7 | Błonnik | 2,2 g | 0,6 g | - |
8 | Sól | 0,85 g | 0,22 g | 4% |
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.
Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.