Pasta Adżyka abchaska do mięs i wędlin 212 g, DARYNA
Opis
dżyka Abchaska marki Daryna powstaje na bazie wyjątkowo aromatycznej pasty pomidorowej, suszonych warzyw, a pełnię kompozycji zapewniają charakterystyczne gruzińskie przyprawy. Sos jest w 100% naturalny, co oznacza, że brak w nim sztucznych konserwantów i barwników. Słodkość pomidorów została przełamana poprzez dodatek ostrego chilli. Adżyka Daryny zachwyca smakiem! Znakomicie prezentuje się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Abchaska adżyka świetnie sprawdza się jako dodatek do dań kuchni wschodniej. Doskonale łączy się z baraniną i długoziarnistym ryżem tworząc pełnowartościowy i smaczny obiad. SKŁADNIKI Woda, pasta pomidorowa (180 g pomidorów zużytych na 100 g produktu), cukier, sól, suszone warzywa (papryka, czosnek), przyprawy (korzeń pasternaku, korzeń pietruszki, kolendra, kozieradka, bazylia, cząber), regulator kwasowości - kwas octowy, ekstrakt z papryki chilly. SPOSÓB UŻYCIA Produkt gotowy do spożycia. Stosować jako dodatek do potraw. WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu) Wartość energetyczna Kcal 82 Wartość energetyczna Kj 348 Tłuszcz <0,5 Kwasy tłuszczowe nasycone 0 Węglowodany 18 Cukry 17 Białko 2,2 Sól 6,7
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.