PASTA Z TAMARYNDOWCA BIO 135 g COSMOVEDA
Opis
Pasta tamaryndowa stosowana jest do wielu azjatyckich dań np. pad tai, do wyrobu napojów, sosów, dipów, dresingów, kwaśnych zup oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku. Charakteryzuje się interesującym słodko-kwaśnym smakiem.
Można przygotować odświeżający bardzo popularny napój dając jedną łyżeczkę pasty z tamaryndowca i cukier (do smaku) na 250ml wody. Jest jednym z podstawowych składników sosu worcester.
SKŁADNIKI tamaryndowiec*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
Wartość energetyczna: 460 kJ/ 108 kcal
Tłuszcz: 0,2g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
Węglowodany: 24,3 g W tym cukry: 11,2 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 4-8 st. C i spożyć w ciągu kilku miesięcy.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.