PASTA CURRY BIO 175 g - COSMOVEDA
Opis
Łagodna pasty curry jest szczególnie przydatna do przygotowania potraw indyjskich i ajurwedyjskich. Wystarczy dodać ją podczas gotowania i mamy gotowe smaczne curry.
Sposób przygotowania pysznego indyjskiego curry
Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i starty świeży imbir na maśle ghee. Dodaj warzywa i ulubione mięso lub tofu. Następnie dodaj 1-2 łyżki Organicznej Pasty Curry i gotuj na wolnym ogniu. Dodaj śmietanę, ser lub krem kokosowy i gotuj na wolnym ogniu kilka minut. Podawaj z ryżem. Aby uzyskać pełniejszy aromat warzyw i mięsa lub tofu zamarynuj wszystko w curry i pozostaw na noc.
SKŁADNIKI woda, przyprawy* (kolendra*, kminek*, kurkuma*, papryka*, pieprz*,imbir*, chili*), olej sezamowy*, ocet owocowy*,soczewica czerwona*, przecier pomidorowy*, ajurwedyjska sól, pasta tamaryndowa*, jaggery* (suszony sok z trzciny cukrowej), masło Ghee* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Może zawierać śladowe ilości gorczycy i Lukrecji.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 588,5 kJ/140,7 kcal
Tłuszcz (g): 11,2 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,3 g
Węglowodany (g): 6,2 g W tym cukry (g): 0,8 g
Białko (g): 2,7 g
Sól (g): 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu i zużyć w ciągu 3-4 dni.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.