przelewy24

Oregano liofilizowane bezglutenowe BIO 10 g Dary Natury

5904538030575.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Cena: 9,85 zł 9.85
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni

1pxOpis

Liofilizowane oregano z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do pieczonych mięs, ryb, sosów i wielu dań kuchni włoskiej lub jako składnik ziołowego naparu.

Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu. Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.

SKŁADNIKI 100 % oregano* liofilizowane. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB UŻYCIA Odpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach lub moździerzu i dodać do potrawy czy mieszanki przyprawowej. W celu przygotowania ziołowego naparu, łyżeczkę surowca zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 min.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl