Olej z awokado tłoczony na zimno nierafinowany BIO 250 ml Biooil
Opis
SKŁADNIKI olej z awokado* tłoczony na zimno (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Olej został wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości surowca pochodzącego z certyfikowanych upraw ekologicznych. Olej jest otrzymywany z miąższu dojrzałych owoców awokado metodą tłoczenia na zimno, dzięki temu olej zachował wszystkie cenne właściwości owocu, z którego powstał. Olej z awokado jest źródłem kwasów wielonienasyconych (NNKT). Olej ten ma delikatny smak, zapach oraz piękny zielonkawy kolor.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz - 100 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 69 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 13 g
Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g
Białko- 0 g
Sól - 0 g
SPOSÓB UŻYCIA Stosować na zimno jako dodatek do sałatek, surówek, sosów, dipów i past
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.