
- PRODUKTY BEZGLUTENOWE(770)
- BIO (wyłącznie z certyfikatem)(3493)
- kosmetyki(907)
- dla dzieci i niemowląt(377)
- Produkty z naszego regionu(42)
- NA GRILLA(72)
- produkty słodzące(82)
- miody(53)
- dżemy i konfitury(93)
- mąki(139)
- bakalie(170)
- oliwy i oleje(171)
- masła orzechowe i inne(78)
- napoje roślinne(52)
- soki, napoje i syropy(235)
- makarony(157)
- płatki, musli i otręby(163)
- zboża i ziarna(110)
- strączkowe(60)
- ryże i kasze(83)
- kawy i herbaty(509)
- yerba(20)
- dania gotowe(225)
- pasty kanapkowe i smarowidła(64)
- coś na ząb(722)
- dodatki do potraw, przyprawy i sól(820)
- superfoods i suplementy(344)
- błonniki(28)
- algi, glony i grzyby(29)
- probiotyki(9)
- olejki zapachowe i eteryczne(20)
- produkty dla zwierząt(35)
- środki czystości EKO i nie tylko(83)
- nawozy i preparaty(9)
- akcesoria kuchenne i nie tylko(76)
- duże opakowania(70)
- POMYSŁ NA PREZENT(182)
- RÓŻNOŚCI(45)
- OKAZJE CENOWE(92)
Nowości
Promocje

















Olej rzepakowy do smażenia i gotowania BIO 750 ml Poloniak
Opis
Głównie nadaje się do smażenia i gotowania. Nie jest rafinowany natomiast jest dezodoryzowany.
SKŁADNIKI olej rzepakowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3404 kJ / 828 kcal
Tłuszcz: 92 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
Węglowodany: 0 g W tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,00 g
Produkty powiązane
Olej rzepakowy extra zimnotłoczony 1000ml Olvita

Olej powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych nasion rzepaku pochodzących od okolicznych rolników. Jako firma specjalizująca się w skupie zbóż i rzepaku, Olvita kontroluje uprawę rzepaku począwszy od zasiewu, aż po jego zbiór. Tak pozyskane nasiona po wytłoczeniu przekładają się na jakość oleju i jego bardzo dobry skład, co potwierdzają liczne badania przeprowadzone przez laboratorium. Intensywnie żółta, złocista barwa oleju rzepakowego oraz jego charakterystyczny smak i wysoka jakość czynią go produktem chętnie kupowanym przez naszych klientów.
Olej rzepakowy jest olejem raczej uniwersalnym w zastosowaniu, śmiało możemy go stosować do: sałatek, surówek, potraw przyrządzanych na zimno i gorąco, śledzi oraz majonezu. Można stosować go do krótkotrwałego podgrzania na patelni, jednakże na małym ogniu. Należy jednak pamiętać iż wysoka temperatura powoduje utlenianie się drogocennych NNKT.
Olej rzepakowy extra zimnotłoczony 500ml Olvita

Olej rzepakowy za sprawą dużej zawartości kwasu tłuszczowego omega-9 jest nazywany ”oliwką północy”. Jego oddziaływanie zdrowotne jest porównywalne ze stosowaniem w diecie oliwy z oliwek tłoczonej na zimno.
Olej powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych nasion rzepaku pochodzących od okolicznych rolników. Jako firma specjalizująca się w skupie zbóż i rzepaku, kontrolujemy uprawę rzepaku począwszy od zasiewu, aż po jego zbiór. Tak pozyskane nasiona po wytłoczeniu przekładają się na jakość oleju i jego bardzo dobry skład, co potwierdzają liczne badania przeprowadzane przez laboratorium wyższej uczelni. Intensywnie żółta, złocista barwa oleju rzepakowego oraz jego charakterystyczny smak i wysoka jakość czynią go produktem chętnie kupowanym przez naszych klientów.
Olej rzepakowy tłoczony na zimno 1l Skolej

Naturalny olej rzepakowy nierafinowany (olej dziewiczy), dzięki zastosowanej technologii tłoczenia na zimno, zachowuje niezmienioną budowę kwasów tłuszczowych (w oleju pozostają wszystkie witaminy i lecytyny), a tym samym jest w pełni zdrowy.
Olej rzepakowy nierafinowany nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Naturalny, wyrazisty, lekko ziołowy smak i aromat nadają nutę niepowtarzalnego smaku przyrządzonym potrawom tj. surówkom, sałatkom, majonezom. Również i potrawy smażone (krótko, na niewielkim ogniu) już nie wymagają dodatkowych przypraw. Olej rzepakowy jest zwany „oliwką północy”, ponieważ podobnie jak oliwa z oliwy, zawiera w swoim składzie niemalże identyczny skład kwasów tłuszczowych.
Olej rzepakowy VIRGIN BIO 500 ml Bio Planete

Intensywny smak oleju rzepakowego doskonale współgra z różnymi sałatkami warzywami.
Olej rzepakowy virgin BIO 500 ml Dary Natury

Jest doskonałym składnikiem codziennej diety. Olej rzepakowy polecany jest do sałatek, surówek, ryb, kasz, ziemniaków, serów oraz wszelkich innych potraw.
Olej rzepakowy OMEGA 3 BIO 750 ml Jules Brochenin

Ekologiczny olej rzepakowy, bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy Omega-3 oraz linolinę. Polecany jako dodatek do sałatek, sosów, dressingów.
Dzięki odporności na wysokie temperatury, może być wykorzystywany do smażenia i gotowania.
OLEJ Z ZARODKÓW RZEPAKU DO SMAŻENIA TŁOCZONY NA ZIMNO BIO 500 ml - OLANDIA

Każdy olej posiada występujące w nim naturalnie antyoksydanty. Olej z zarodków rzepaku do smażenia to najwyższej jakości ekologiczny olej rzepakowy tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii. Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych, z odmian rzepaku charakteryzujących się wysoką zawartością kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak smażonych potraw.
Olej rzepakowy o smaku masła BIO 500 ml Olandia

Każdy olej posiada występujące w nim naturalnie antyoksydanty. Olej z zarodków rzepaku o smaku masła to najwyższej jakości ekologiczny olej rzepakowy tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii. Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych, z odmian rzepaku charakteryzujących się wysoką zawartością kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak smażonych potraw. Ciasta z dodatkiem tego oleju długo utrzymują wilgotność i świeżość, są naturalnie pulchne.
Olej rzepakowy uniwersalny BIO 500 ml Olandia

Każdy olej posiada występujące w nim naturalnie antyoksydanty. Olej z zarodków rzepaku uniwersalny to najwyższej jakości ekologiczny olej rzepakowy tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii. Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych, z odmian rzepaku charakteryzujących się wysoką zawartością kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak smażonych potraw.
Olej słonecznikowy do smażenia BIO 500 ml Olandia

Każdy olej posiada występujące w nim naturalnie antyoksydanty. Najwyższej jakości ekologiczny olej słonecznikowy tłoczony na zimno. Wytłoczony z nasion słonecznika pochodzących z upraw ekologicznych. Olej słonecznikowy Olandia jest to specjalistyczny olej do smażenia spełniający najwyższe wymagania temperaturowe i smakowe. Wytłoczony z odmian charakteryzujących się wysoką zawartością kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę.
Oliwa z oliwek do smażenia BIO 500ml Bio Planete

Idealna do mięs, ryb, głębokiego smażenia i wielu innych form smażenia w wysokich temperaturach. Punkt dymienia 210 stopni C. Oliwa z oliwek nada śródziemnomorskiego aromatu przygotowanym potrawom.
Skład: oliwa z oliwek* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Olej do gotowania i smażenia Bio 500 ml - Bio Planete

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw.
Olej do gotowania i smażenia BIO 1 L Bio Planete

Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia.
Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw.
Olej do smażenia z Ghee BIO 500 ml Bio Planete

Nowy olej przyciąga swoich miłośników poprzez doskonałe połączenie Ghee i łagodnego oleju słonecznikowego . Kompozycja ta jest harmoniczna i bogata w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy) oraz witaminę E.
Intensywny smak masła idealnie pasuje do warzyw , smażonych ziemniaków, naleśników i ryb.
OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 3 L - HORECA (BIO PLANETE)

SKŁADNIKI
olej słonecznikowy wysokooleinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Neutralny i wszechstronny olej do gotowania i smażenia w wysokich temperaturach jest standardem do codziennego gotowania. Jest tłoczony z nasion słonecznika po tłoczeniu jest poddawany krótkiej obróbce parowej, aby zagwarantować neutralny smak produktu. Pozwala to zachować naturalny aromat potraw przygotowywanych w wysokich temperaturach. Olej jest idealny do smażenia wołowiny i ryb, ale także do pieczenia i głębokiego smażenia w temperaturze do 210°C.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 3330 kJ / 810 kcal
Tłuszcz - 90 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzeszki ziemne, sezam, soję oraz inne orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Olej z pestek winogron 500 ml Basso

Olej z pestek winogron Basso to rafinowany olej, który jest bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, w szczególności w kwas linolowy oraz witaminę E, która jest silnym antyoksydantem. Zaletami oleju są: delikatny smak i wysoka temperatura dymienia (230°C).
Dzięki temu jest doskonałym olejem sałatkowym oraz świetnym tłuszczem do smażenia i pieczenia.