Olej rzepakowy BEZWONNY BIO 1 L Bio Planete
Opis
SKŁADNIKI olej rzepakowy rafinowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Idealny do przyrządzania zimnych i gorących sosów, olej ten zawiera sekret domowego majonezu, sosów tatarskich, remulad i udanych winegretów. W 100 % warzywny, z powodzeniem zastąpi MASŁO w przygotowaniu ostrych sosów. Olej rzepakowy jest naturalnie bogaty w niezbędny kwas tłuszczowy alfa-linolenowy (omega 3), kwas tłuszczowy, który nasz organizm musi czerpać z pożywienia, ponieważ sam nie może go syntetyzować. Olej rzepakowy dostarcza Ci również cennej witaminy E. W celu zmniejszenia wyrazistego smaku rzepaku, olej powstały w wyniku pierwszego tłoczenia na zimno poddawany jest krótkiej obróbce parą wodną, co gwarantuje neutralny smak. Przy przyrządzaniu potraw ważne jest, aby nie przekroczyć punktu dymienia wynoszącego 170 ℃.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 3404 kJ/828 kcal Tłuszcz - 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,4 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 61 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 25 g Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli. Witamina E - 26 mg [217 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)] Kwas α-linolenowy (Omega-3) - 7,4 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.