Ocet winny czerwony BIO 500 ml VARVELLO






Opis
Ocet winny z czerwonego wina jest produktem naturalnym, który powstaje z wina gronowego w procesie fermentacji. Ocet 6 procentowy posiada stężenie, które jest o wiele bardziej przyjazne dla organizmu człowieka, a jednocześnie odpowiednie do nadania właściwego smaku przyrządzanym potrawom.
Ocet Winny z Czerwonego Wina dodaje się do marynat, w których moczy się wołowinę, cielęcinę, jagnięcinę. Jest także doskonały do sałatek z czerwonej kapusty i buraczków.
SKŁADNIK wino z czerwonych winogron* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawiera siarczyny.
Kwasowość 6%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 88 kJ/ 21 kcal
Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,08 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.