przelewy24

1pxNowości
Cukier z agawy BIO 200 g Intenson
Cukier z agawy BIO 200 g Intenson
12,99 zł
szt.
Babka jajowata łupiny 150 g Intenson
Babka jajowata łupiny 150 g Intenson
16,65 zł
szt.
Krajanka sojowa 80 g Bona Vita
Krajanka sojowa 80 g Bona Vita
2,80 zł
szt.
Kotlety sojowe 800 g Bona Vita
Kotlety sojowe 800 g Bona Vita
25,10 zł
szt.
Kotlety sojowe 100 g Bona Vita
Kotlety sojowe 100 g Bona Vita
3,20 zł
szt.
Kostki sojowe 100 g Bona Vita
Kostki sojowe 100 g Bona Vita
3,35 zł
szt.
Granulat sojowy 150 g Bona Vita
Granulat sojowy 150 g Bona Vita
4,90 zł
szt.
Ciastka orkiszowe BIO 120 g Ania
Ciastka orkiszowe BIO 120 g Ania
8,45 zł
szt.

Nasiona słonecznika BIO na kiełki 50 g Dary Natury

Dostępność: duża ilość
Cena: 4,70 zł 4.70
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni

1pxOpis

Ekologiczne kiełki słonecznika mają słodki, lekko orzechowy smak. Szczególnie zalecane jako uzupełnienie diet, zwłaszcza wegetariańskiej.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.

 

SKŁADNIKI nasiona słonecznika* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

1px Produkty powiązane

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl