fb
Darmowa dostawa
Płatności online

Naleśnikowo - makaronowo - pierogowa mieszanka bezglutenowa 500 g Bezgluten

Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,80 zł 6.80
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Mieszanka bezglutenowa do wyrobu domowych klusek, pierogów oraz - niezbędna wręcz - do szybkiej produkcji naleśników ;)

Sprawdzona przez wielu naszych klientów w okresie świątecznym - pierogi się udają!

 

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1452 kJ / 342 kcal

Tłuszcz:  0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,3 g

Węglowodany:  82 g

w tym cukry: 5,9 g

Białko: 2,1  g

Sól: 1,3  g

 

Sposób przygotowania: PIEROGI

Składniki: 0,5 kg pierogowo – naleśnikowo– makaronowej mieszanki bezglutenowej, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody /temperatura około 20°C/.

Wykonanie: Zamiennik jajka (20 g) zmiksować z woda (80 g), dodać do ciasta pierogowo – naleśnikowo– makaronowego (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.

Masz pytania?
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Klub Słoneczko

rabat

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl