Mock Chicken, wegański kurczak 280g, Wu Chung
Opis
Wegetariańska alternatywa mięsa kurczaka wyprodukowana ze smażonego białka pszennego Seitan, uformowanego w kawałki naśladujące pocięty filet kurczaka ze skórą i uduszone w sosie sojowymi. Wyprodukowane przez tajwańską firmę Wu Chung, specjalizującą się w przetwórstwie Seitanu. Jej produkty są tak dobrymi imitacjami że bywają nazywane "pszennym mięsem". Ten pikantny produkt to wstępnie ugotowane jedzenie na bazie glutenu, które jest odpowiednie zarówno dla wegetarian, jak i wegan. Jest wytwarzany z glutenu pszennego (znanego również jako seitan), co oznacza, że ma wysoką zawartość białka, z dodatkiem oleju, cukru, sosu sojowego i soli. Sztuczny kurczak nabiera smaku poprzez duszenie glutenu w sosie sojowym i innych przyprawach, co z kolei daje wyrazistą „ściągniętą” fakturę. Sztuczny kurczak w puszkach to najczęstszy sposób zakupu tego produktu. Pod warunkiem, że nie masz celiakii lub nietolerancji glutenu, możesz bezpiecznie jeść. Gotowe do jedzenia po podgrzaniu. Składniki: białko pszenne (Seitan), woda, sos sojowy (soja, pszenica, woda, sól), cukier, olej sojowy, sól. Zawiera alergeny: pszenica (gluten), soja. Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna 376 kJ/90 kcal Tłuszcz 2,2 g w tym kwasy nasycone 0,4 g Węglowodany 6,2 g w tym cukry 3,7 g Błonnik g Białko 11,6 g Sól 0,98 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.