
Miso Barley (na bazie jęczmienia) BIO 345 g Lima
Dostępność:
duża ilość
Cena:
40,90 zł
40.90

Ocena:
0





Producent:
Lima nv/sa - Groendreef 101 - B-9880 Aalter
Opis
Składniki
jęczmień*(47%), soja*(24%), woda, sól morska (11,3%), Koji (Aspergillus oryzae) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Tradycyjna, delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego jęczmienia z dodatkiem soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Długość fermentacji jęczmienia - minimum 6 miesięcy.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 658 kJ (158 kcal)
Białko - 12 g
Węglowodany - 15,9 g
w tym cukier: 14,2 g
Tłuszcz - 5,1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,6 g
Błonnik - 5,3 g
Sód - 4,6 g
Alergeny
Produkt zawiera gluten, jęczmień i soję.