logo payu

przelewy24

Mieszanka do wypieku chleba Z ŻURAWINĄ bezglutenowa BIO 450 g Popcrop

Dostępność: duża ilość
Cena: 14,80 zł 14.80
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni

1pxOpis

Mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba z dodatkiem żurawiny.

SKŁADNIKI płatki owsiane bezglutenowe*, mąka owsiana bezglutenowa*, siemię lniane*, płatki teff*, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), słonecznik*, suszona żurawina* 5 % (suszona żurawina*, koncentrat soku jabłkowego*, olej słonecznikowy*), babka jajowata*, pestki dyni*, sól himalajska (*certyfikowany składik ekologiczny) 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1647 kJ / 395 kcal

Tłuszcz: 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g

Węglowodany: 37 g w tym cukry: 5,5 g

Białko: 13 g

Sól: 1,0 g

Żelazo: 4,8 mg (34 %)**

Magnez: 192 mg (51 %)**

Fosfor: 447 mg (64 %)**

Cynk: 3,5 mg (35 %)**

Wapń: 179 mg (22 %)**

Potas: 461 mg (23 %)**

[** dzienna referencyja wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)]

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Nagrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza

2. Foremkę (keksówkę 10 x 20 cm) wyłóżyć papierem do pieczenia

3. Przygotować dużą miskę i przesypać do niej mieszankę

4. Dolać 450 ml mocno gazowanej wody i intensywnie wymieszać

5. Wymieszane ciasto od razu przełożyć do przygotowanej foremki

6. Włożyć do piekarnika i piec przez 1,5 godziny

7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremki, owinąć bawełnianą ściereczką i pozostawić do całkowitego wystudzenia

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim dostępem promieni słonecznych.

1px Produkty powiązane

1px Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl