Rabat 5 procent

przelewy24

Yango

yango certyfikat oficjalnego partnera

Mieszanka do pieczenia chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof

Dostępność: duża ilość
Cena: 16,35 zł 16.35
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

SKŁADNIKI mąka owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal

Tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g

Węglowodany: 69 g w tym cukry: 0,8 g

Błonnik: 6,7 g

Białko: 7,5 g

Sól: 1,9 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250 stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut. Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl