Makaron żytni razowy WSTĄŻKA BIO 400g Babalscy
Opis
SKŁADNIKI mąka żytnia razowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Makaron produkowany z mąki żytniej razowej Typ 2000. Makaron razowy uważany jest za zdrowe jedzenie, jest bowiem źródłem energii, ze względu na swoją wszechstronność zalecany jest sportowcom (jako źródło węglowodanów dostarcza energii w sportach wytrzymałościowych). Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1376 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 1,00 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,20 g
Węglowodany: 73,20 g w tym cukry: 2,00 g Sól: < 0,025 g
Błonnik: 10,10 g
Białko: 8,00 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.