Rabat 5 procent

przelewy24

Yango

yango certyfikat oficjalnego partnera

Makaron (z soczewicy zielonej) świderki FUSILLI bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy

Dostępność: ostatnie sztuki

Opis

SKŁADNIKI mąka z zielonej soczewicy*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 7-10 min, al. dente 4-5 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1487 kJ / 352 kcal

Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g

Węglowodany: 63 g w tym cukry: 2 g

Błonnik: 11 g

Białko: 25 g

Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl