1pxPromocje

przelewy24

1pxNowości
Panierka, mąka Tempura 1kg Hosan
Panierka, mąka Tempura 1kg Hosan
25,25 zł
szt.
Mango pulpa Alphonso 850g/KTC
Mango pulpa Alphonso 850g/KTC
16,40 zł 14,65 zł
szt.
Mąka pszenna 00 Saccorosso 25kg Caputo
Mąka pszenna 00 Saccorosso 25kg Caputo
140,00 zł
szt.
Ryż do sushi Kuma (Koshi Hikari) 1kg
Ryż do sushi Kuma (Koshi Hikari) 1kg
10,35 zł
szt.
Ryż do paelli Victoria 1kg
Ryż do paelli Victoria 1kg
9,70 zł
szt.

Makaron z fasoli Mung (sojowy) Vermicelli 100g/250 Longkou

Dostępność: duża ilość

1pxOpis

Skład:skrobia kukurydziana, groch, fasola zielona. Przechowywać w suchym miejscu.

Charakterystyczny chiński makaron, w Polsce zwany zwyczajowo sojowym. Wyrabiany jest z mąki otrzymanej z zielonej fasolki (mung) i zielonego groszku. Masę składającą się z mączki i wody przeciska się przez specjalne sita do kotła z gorącą wodą, a po chwili wyjmuje i suszy rozwieszone na sznurach, zwykle na powietrzu. Podczas zanurzania we wrzątku jego cienkie nitki stają się niemalże przezroczyste. Wrzucony potem do rozgrzanego woka lub na patelnię sztywnieje i przybiera kształt ptasiego gniazda.

Makaron ten prawie nie posiada własnego smaku. Najczęściej smaży się go (stir-fry) z dodatkami, gdyż dobrze wchłania ich smak.

Sposób użycia: Namoczyć 5 minut w gorącej wodzie przed dodaniem do gotowanej lub smażonej potrawy.

W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma.

Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.

1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl