Makaron z fasoli Mung (sojowy) Vermicelli 100g Longkou
Opis
Składniki: groch, fasola zielona, woda. Przechowywać w suchym miejscu.
Charakterystyczny chiński makaron, w Polsce zwany zwyczajowo sojowym. Wyrabiany jest z mąki otrzymanej z zielonej fasolki (mung) i zielonego groszku. Masę składającą się z mączki i wody przeciska się przez specjalne sita do kotła z gorącą wodą, a po chwili wyjmuje i suszy rozwieszone na sznurach, zwykle na powietrzu. Podczas zanurzania we wrzątku jego cienkie nitki stają się niemalże przezroczyste. Wrzucony potem do rozgrzanego woka lub na patelnię sztywnieje i przybiera kształt ptasiego gniazda.
Makaron ten prawie nie posiada własnego smaku. Najczęściej smaży się go (stir-fry) z dodatkami, gdyż dobrze wchłania ich smak.
Sposób użycia: Namoczyć 5 minut w gorącej wodzie przed dodaniem do gotowanej lub smażonej potrawy.
W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma.
Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.