Rabat 5 procent

przelewy24

Yango

yango certyfikat oficjalnego partnera

Makaron (z ciecierzycy) rurka PENNE bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy

ciecie.jpg
  • nowość
Dostępność: średnia ilość

Opis

SKŁADNIKI mąka z ciecierzycy*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 14-16 min, al. dente 9 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1297 kJ / 310 kcal

Tłuszcz: 5,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g

Węglowodany: 44 g w tym cukry: 2,3 g

Błonnik: 16 g

Białko: 19 g

Sól: 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl