Makaron spaghetti bezglutenowy 250 g Schar
Opis
Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Makaron spaghetti bezglutenowy to smaczny makaron dla tych, którzy przebywają na diecie bezglutenowej.
SKŁADNIKI PRODUKTU Mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgator: mono- i dwuglicerydy kwasów tłuszczowych.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Białko 7,3g
Błonnik 1,2g
Cukry 0,5g
kcal 357
kJ 1513
Kwasy 0,4g
Węglowodany 77g