
Makaron spagetti bezglutenowy 250 g Incola
Dostępność:
średnia ilość
Cena:
11,25 zł
11.25

Ocena:
0





Opis
Bezglutenowy makaron spaghetti allla chitarra jest charakterystyczny dla włoskiego regionu Abruzji. Podawany z sosami jest ulubioną potrawą Europejczyków. Makaron głównie składa się z mąki kukurydzianej, która jest źródłem witaminy B1, B6, folianów, żelaza, magnezu i cynku.
SKŁADNIKI PRODUKTU Mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza.
SPOSÓB UŻYCIA Do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6-10minut, w zależności od upodobania twardości
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 1452
kcal 346
Tłuszcz 2 g
Kwasy 0,4 g
Węglowodany 77 g
Cukry 1,5 g
Białko 4 g
Sól 0,18 g
Błonnik 1,5 g